Blant mennesker med forkjærlighet for amerikanske biler er det vanlig å bruke betegnelsen amcar, som er en forkortelse for american car. I Norge finnes det et godt miljø for klassiske amerikanske biler, med klubber i forskjellige deler av landet. Det finnes til og med en interesseorganisasjon kalt American Car Club of Norway (forkortes både til AMCAR og ACCN), som omfatter over 100 lokale og landsdekkende klubber, og har rundt 17 000 medlemmer.

Takket være AMCAR har det blitt lettere å importere amerikanske biler til Norge. I tillegg fungerer organisasjonen som talerør for bileiere i landet. American Car Club of Norway gir ut tidsskriftet AMCAR, som bør være av interesse for deg som elsker amerikanske biler. Det kreves ikke lenger medlemskap i klubben for å skaffe seg eksemplarer av bladet, som nå kan kjøpes på steder som Narvesen. Dessuten er numre laget fra og med 1976 blitt digitalisert og kan leses på Internett.

Les om gamle biler

Når du ikke er ute og kjører eller mekker på bilen, er det fint å kunne sitte seg ned og bla litt i de ulike årgangene av tidsskriftet AMCAR. Dette er særlig fint for de av oss som ikke får nok av bil og som dessuten har en forkjærlighet for gamle modeller. Når du enkelt kan finne magasiner fra en tid hvor de klassiske bilene var nye, vil du utvilsomt finne mye passende lesestoff i tidsskriftet. Eventuelt kan du veksle mellom lesing digitalt og spill på Maria live casino, hvor du kan vinne penger som kan komme bilhobbyen til nytte.

I 1978 lyktes AMCAR for første gang med å arrangere stevner for dragracing, noe som la grunnlaget for fremtidige stevner og sammenkomster blant eiere av amerikanske biler. AMCAR har vært en flittig pådriver for arrangering av biltreff i Norge, gjerne i samarbeid med de lokale klubbene rundt om i landet. Det er liten tvil om at miljøet for bil (og særlig amerikanske klassikere) har fått et løft gjennom interesseorganisasjoner som AMCAR.

Amcar-miljøet består av ivrige mennesker, og særlig på vårparten er det mange som klør i fingrene etter å få amerikanerne sine på veien igjen. Vi huser dem i garasjer og låver på vinterstid, før vi polerer dem og viser dem fram når veiene blir tryggere å kjøre på og solen gløtter fram.

Tenker du på å skaffe deg bil?

Gjennom amcar-miljøet kan du få gode tips til biler verdt å kjøpe, samt deler verdt å skaffe seg. Generelt sett er en amerikansk bil et godt kjøp, da disse som regel er rimelige, solide og har lave delepriser dersom noe skulle gå galt. Ønsker du deg for eksempel en gammel årgang av Ford Mustang, trenger ikke disse koste flesk. Første generasjon, laget mellom 1971 og 1973, kan ha litt stive priser, mens andre generasjon (1974–1978) har hatt samme pris i flere tiår.

For samlere er det ikke alltid så viktig at bilene kjører fort, da de gamle modellene likevel byr på enorm kjøreglede bare ved å være fra en annen tid. En gammel amerikaner er som et klenodium å regne, og har stor sentimental verdi for de som kan huske den nå svunne tid hvor veteranbilen var helt ny. En klassisk amerikaner er den perfekte bil å dukke opp i en familiesammenkomst med, særlig når det er eldre mennesker med interesse for bil til stede.